Produkt

HiFlux
Silfilter

Produktbeskrivning

Sil-filter är ett effektivt sätt att filtrera vätskor från partiklar ner till 25 mikron (µm) för att rena vätskan för processer alternativt maskiner där föroreningar kan markant skada eller förstöra dem.

Filterhuset har en smidig design och tillverkas i robusta material för att möta kundens krav.  Sil-filtret har ett standardutbud med filtreringsgrad från 30 – 1000 µm, detta gör att sil-filtret får ett stort användningsområde. Sil-filtret har en flödeskapacitet på 4,5 – 243 m3/h och är designad för 16 bar. Utöver detta så kan även filterinsatsen går att anpassa med ett system för att filtrera bort magnetiska partiklar. Samt med en differenstrycksindikator som indikerar när rengöring av filtret behövs.

Filtret går att anpassa på många olika sätt till exempel olika material, anslutningarnas position och storlek vilket gör att vi kan hitta lösningen för dig. Tveka inte att kontakta oss på Processor AB så hittar vi lösningarna för just dina filtreringsproblem.

Kostnadfri RådgivningProduktblad
TEKNISKA SPECIFIKATIONER
  • Kapacitet 4,5–243 m3/h
  • Filtreringsgrad 30–1000 µm
  • Klarar omvänd flödesriktning
  • Hanterar höga koncentrationer av smuts
  • Arbetar väl i låga differentialtryck
  • Enkel design för rengöring/byte av sil
  • Anpassning för magnetiska partiklar finns

Information om sil-filter

Sil-filter består av 2 huvuddelar, filterhuset och filterinsatsen. Filter huset är själva skalet av hela filtret och det kan levereras i syrafast rostfritt stål (AISI316) alternativt svetsat kolstål beroende på applikation. Materialet på filterhuset gör att de blir en robust och tålig produkt samtidigt som den smidiga designen förenklar underhållsarbetet, vilket även minskar driftstoppstiden. Snabbare rengöring av filterinsatsen innebär mer drifttid.

Standard utförande hos sil-filtret är att flödesriktningen går inifrån och ut genom filterinsatsen. Detta gör att smutsen stannar kvar i filterinsatsen som är designad för att lätt, utan special verktyg, tas ut och rengöras. Men filtret kan även verka med omvänd flödesriktning, varpå smutsen behålls på utsidan av filterinsatsen och rengöring kan ske via en ventil i botten av filtret.

Differenstrycksindikator som visar 0–1 bars tryckskillnad i filtret finns tillgänglig för att indikera när rengöring av filter behöver ske (allmänt rekommenderat att ske vid 0,8 bar tryckdifferens).

Andra produkter i denna kategori

Bernoulli
Automatfilter
HiFlux
Automatfilter
MossHydro
Automatfilter
Cykloner
Grovfilter
Påsfilter
Patronfilter

Är du osäker på vad du söker?
Vi hjälper dig!