Luftkylda Kylmedelkylare

Kylmedelkylare (KMK) använder sig av fläktar för att nyttja utomhusluften som kylmedel. Detta gör den skonsam mot miljön samtidigt som driftkostnaden hålls nere.

Våra KMK tillverkas enligt standardprogram där värmeväxlarenhet och antal fläktar dimensioneras efter kundensspecifikationer. Samt att de kan levereras i tre olika uppställningar: Vertikalt, horisontellt eller V-ställt utformande.

Kostnadsfri rådgivningProduktblad

Material:

Kylarna kan levereras i följande materialkombinationer:

 • Rör: Koppar, kopparnickel, förtennad koppar,
  aluminium, rostfritt syrafast stål, titan.
 • Lameller: Aluminium, koppar, rostfritt syrafast stål,
  aluminium magnesium, lackerad aluminium.
 • Ram: Aluzink, galvaniserat stål, aluminium, rost fritt
  syrafast stål, titan, ytbehandlat kolstål.
 • Anslutningar: Koppar, kopparnickel, aluminium, rostfritt
  syrafast stål, titan, ytbehandlat kolstål.

Översikt.

Information om Luftkylda kylmedelskylare

I en luftkyld kylmedelskylare kombineras användningen av luft som kylmedium med effektiva fläktar vilket skapar en både miljövänlig och effektiv kylprocess. Kylmedelskylare är kända för sin enkelhet, låga driftskostnader och att de är miljövänliga eftersom kemikalier eller andra kylmedel inte används.

I kylmedelskylaren leds den vätska som behöver kylas in i värmeväxlaren, där den fördelas genom mindre rör för att maximera kontaktytan med den kalla luften. När fläktarna startar drar de in kall luft från omgivningen och skickar den genom värmeväxlarens rör, som effektivt kyls av den passerande luften.

Denna kontinuerliga kylprocess gör att den nedkylda vätskan lämnar värmeväxlaren medan den uppvärmda luften leds ut i atmosfären. Genom att använda luften i omgivningen som kylmedium och sedan avleda den uppvärmda luften ut ur systemet skapas en stabil och effektiv kylning utan behov av kemikalier.

Det finns många fördelar med luftkylda kylmedelskylare såsom att de är enkla att installera, ett lägre behov av underhåll samt låga driftskostnader. Det resulterar i en minskad miljöpåverkan då användningen av skadliga kemikalier elimineras.

Kombinationen av effektivitet och låg miljöpåverkan gör luftkylda kylmedelskylare till en tilltalande lösning för olika tillämpningar inom industri, datacenter, livsmedelsförvaring och klimatkontroll i byggnader.

Förklarande bild av Evapco på hur en KMK fungerar
Bild samt video hämtad från: https://www.evapco.com/products/condensers-air-cooled/eco-air-series-flat-industrial-air-cooled-condenser

Kontaktformulär

Hos oss på Processor får du alltid kostnadsfri rådgivning. Kanske har du frågor och funderingar. Kontakta oss så hjälper vi dig!


  Är du osäker på vad du söker?
  Vi hjälper dig.